FEP

FEP

FEP is een Europees netwerk van 28  beroepsverenigingen van professionele fotografen uit 21 landen. De FEP is erkend door de EU en officiëel geregistreerd in België.

De FEP is dé referentie als gesprekspartner inzake fotografie in de EU en vertegenwoordigt meer dan 50000 professionele fotografen over heel Europa. Ze verdedigt rechtstreeks de rechten van professionele fotografen en in samenspraak met de nationale en internationale organisaties.

Zij vertegenwoordigt wereldwijd de belangen van de aangesloten beroepsverenigingen op gebied van onderwijs, opleiding, standaardisering, auteursrechten, enz.

De FEP werkt samen met de nationale beroepsverenigingen bij de organisatie van evenementen en promoot de uitwisseling van topsprekers.

De FEP heeft de QEP (Qualified European Photographer) standaard in het leven geroepen. Met een 700-tal uitgereikte titels aan fotografen uit meer dan 20 landen sinds zijn oprichting in 1999 is de QEP over heel Europa dé referentie geworden in professionele fotografie.

De FEP organiseert eveneens de Master QEP. Meer dan 50 Europese topfotografen behaalden deze Master-graad voor hun superieure kwaliteit. Enkelen van hen hebben zelfs een tweede Mastertitel behaald.

Sinds eind 2012 is er een nieuwe basiskwalificatie opgestart, de EP - European Photographer. De EP-kwalificatie heeft tot doel het erkennen van de beroepsbekwaamheid en de professionele standaard van zij die het beroep van fotograaf uitoefenen. Zeg maar een soort van "Europees Rijbewijs voor Beroepsfotografen". Fotografen die dingen naar deze titel moet bewijzen dat zij de vereiste kennis en ervaring bezitten op technisch gebied en voldoen aan een door de FEP vooropgestelde standaard om als professioneel fotograaf erkend te kunnen worden. Een prima instrument voor uw marketing.

De FEP heeft ook de European Professional Photographer of the Year Competition opgericht om de hoogste standaard in Europese professionele fotografie te promoten.

De FEP is het forum waar alle Europese beroepsverenigingen mekaar ontmoeten, vergaderen en initiatief nemen.

De FEP heeft ook nauwe banden met de W.C.P.P. (World Council of Professional Photographers) en de PPA, de Professional Photographers of America.

De FEP is ook mede-oprichter van de WPC, de World Photographic Cup, een soort van jaarlijkse Olympische Spelen van de fotografie, waarbij landenteams van over heel de wereld het tegen elkaar opnemen.

De website van de FEP vind je hier: https://www.europeanphotographers.eu/

Contact


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x